ΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
. Έχοντας μια ολιστική προσέγγιση ως προς τον άνθρωπο, το Σιάτσου δεν εστιάζει μόνο στο σύμπτωμα, αλλά και στην αιτία που το προκάλεσε. Η σχέση αιτίου – αιτιατού βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συνεδρίας. Μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία του Σιάτσου ο δεχόμενος βιώνει αλλαγές στο φυσικό σώμα, το συναίσθημα και τον νου. Παράλληλα αισθάνεται βαθιά χαλάρωση και ευεξία, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς του και ολόκληρης της ζωής του.
. Ως θεραπευτική τεχνική εφαρμόζεται, μεταξύ άλλων, σε ορθοπεδικά προβλήματα (μυϊκοί πόνοι, κακώσεις, πόνος σε αυχένα – πλάτη – ωμοπλάτες, οσφυαλγία, ισχιαλγία), πεπτικές διαταραχές (δυσκολία στην πέψη, καούρες, διάρροια – δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός), ορμονικά ζητήματα, γυναικολογικά προβλήματα (διαταραχές περιόδου, κολπίτιδα, κύστες), αυτοάνοσα νοσήματα, πονοκέφαλοι – ημικρανίες, ίλιγγοι, κόπωση, διαταραχές ύπνου, κακή κυκλοφορία, οιδήματα, τενοντίτιδες, κρύωμα, προβλήματα στο αναπνευστικό, άσθμα, φοβίες, κρίσεις πανικού.
. Χαλαρώνει το σώμα, δροσίζει το συναίσθημα, βοηθά στην αποβολή του άγχους και των συναισθηματικών εντάσεων, ηρεμεί τον νου.
. Λειτουργεί τόσο ως θεραπεία, όσο και ως πρόληψη.
. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου διαδραματίζει κομβικό ρόλο, όπως επίσης και το θεραπευτικό πλαίσιο εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η συνεδρία.